A Xaloc, hem fet un esforç aquests darrers anys en adaptar sistemes medi-ambientals així com a crear una consciencia empresarial i en el nostre personal.

Hem implantat l’ISO 14001, fent-nos més responsables en la gestió de recursos i residus, reduint els impactes ambientals negatius dintre de la nostra activitat.
Estem adherits a la CETS (Carta Europea de Turisme Sostenible), que distingeix a aquelles empreses que se s’esforcen per fer sostenible la seva activitat. Aquest reconeixement és mols més que una marca de qualitat, per que garanteix una autèntica col·laboració entre l’empresa i el Parc Natural en el desenvolupament del turisme sostenible.
DECÀLEG DEL BUSSEJADOR RESPONSABLE

Sigues un expert en flotabilitat
La flora i fauna subaquàtica és més fràgil del que sembla. El contacte amb una aleta, cop amb una càmera o un simple frec poden destruir dècades de creixement en els corals, fer danys en una planta o ferir a un animal. Aconsegueix un perfil aerodinàmic amb el teu equip de busseig i fotografia, manté al dia les teves habilitats de busseig, perfecciona les teves tècniques com fotògraf subaquàtic i mai abandonis el teu entrenament per dominar les teves habilitats. Has de ser conscient en tot moment del teu cos, equip de busseig i de fotografia per evitar el contacte amb l’entorn natural.

Sigues un model a seguir
Cada dia, nous bussejadors acaben el seu entrenament i es certifiquen. Independentment del teu nivell d’experiència, assegurat de donar un bon exemple quan interactuïs amb l’entorn, tant dins l’aigua com a terra ferma.

Emporta’t només fotos perfectes i deixa només una petjada en forma de bombolles
Pràcticament tots els elements naturals que pots trobar sota l’aigua estan vius o són necessaris per un organisme viu. Si t’emportes un corall, petxina o animal, pots pertorbar el delicat equilibri i contribuir a l’espoli dels llocs de busseig sense possibilitat de que les properes generacions les gaudeixin.

Protegeix la vida subaquàtica
Pren la decisió de no tocar, dones de menjar, manipular, perseguir o pujar-te a cap organisme sota l’aigua. Les teves accions poden posar nerviós a l’animal, interrompre el seu comportament alimentari o reproductiu o provocar un comportament agressiu. S’ha d’entendre i respectar la vida subaquàtica i acomplir amb totes les lleis i regulacions locals.

Advoca per l’eliminació de residus
Quantitats ingents de residus arriben als mars i oceans, arribant inclús a les zones més remotes. Una vegada enllà, poden acabar amb la fauna, destruir hàbitats complets i amenaçar la nostra salut i economia. No permetis que les teves immersions es perdin. A cada immersió, recull i informa a les autoritats de totes les coses que no haurien d’estar a l’aigua. Esforça’t en comprar productes ecològics, locals i, dintre del possible, en menors quantitats.

Sigues responsable a l’hora de consumir productes del mar
La sobreexplotació pesquera està fent minvar la població de certes espècies, mentre que les pràctiques destructives malmeten i contaminen els ecosistemes subaquàtics. Como consumidor, tens un paper fonamental. Si esculls incloure peix o marisc a la teva dieta, assegura’t de que es tracta d’espècies que no estiguin amenaçades i anima als demés, inclosos els restaurants i peixaters, a fer el mateix.

No et quedis de braços creuats
Els bussejadors són alguns dels defensors dels oceans més acèrrims del mon. Ara més que mai, bussejadors com tu estan plantant cara. Pronuncia’t sobre la conservació, comparteix les teves fotos subaquàtiques, informa a les autoritats de danys o perills ambientals i defensa el canvi.

Sigues un eco-turista
Pren decisions ben fonamentades quan escullis o visitis una destinació. Inclinat per instal·lacions dedicades a pràctiques empresarials responsables des del punt de vista social i ambiental; aquestes haurien d’incloure la conservació de l’aigua, la reducció del consum d’energia, la correcta eliminació de residus, l’ús de boies d’amarrament i el respecte de les lleis, regulacions i pràctiques locals.

Redueix el teu impacte ecològic
L’Escalfament global i l’acidificació dels oceans suposen un risc pels teus animals favorits i pel mon subaquàtic en general. Aporta els teu granet de sorra entenent i disminuint el teu impacte en el medi ambient; de la mateixa manera, busca formes de compensar las petjades que no pots reduir.   No t’oblidis de contribuir La protecció dels oceans depèn de totes les nostres accions, des de la més insignificant a la més crucial. Invertir en l’oceà protegeix el nostre planeta i permet que l’aventura del busseig continuï. Contribueix mitjançant donacions o campanyes de captació de fons per a la protecció oceànica, de forma que siguin viables els projectes, accions i canvis legislatius necessaris per garantir unes aigües netes i saludables
Utilitzem cookies pròpies i de tercers (Google Analytics) per analitzar els nostres serveis a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Clica AQUÍ per a més informació. Pots acceptar totes les cookies prement el botó “Acceptar” o rebutjar-ne l’ús prement el botó “Rebutjar”.