Prehistòria
El Montgrí estava habitat al Paleolític inferior, especialment en les coves tant all Cau del Duc com al Cau de Torroella, ja que es varen trobar varies cavitats sepulcrals del Neolític (al voltant del 3.000 aC)
Història Antiga
D’aquesta època tenim una necròpolis fenícia al Cap Castell, vil·les romanes a prop d’Ullà, un poblat ibèric a Ullastret i una gran vil·la grega (i posteriorment romana) a Empúries
Us recomanem la visita tant a Ullastret com a Empúries (a prop de L’Escala).
Història Medieval
Tenim coneixements en els llibres d’història medieval de 7 dels 8 municipis del Parc Natural: Ullà, Torroella de Montgrí, Palau-Sator, Pals, Fontanilles, Bellcaire d’Empordà i Gualta.
Us recomanem una visita a cadascun d’aquests pobles, en els que podreu visitar castells (Torroella de Montgrí), vil·les medievals (Pals, Bellcaire d’Empordà o Palau Sator) o meravelloses esglésies medievals com Sant Pau de Fontclara, Sant Julià de Boada o Sant Joan de Bellcaire.
Historia Moderna
En aquesta època tenim una vinculació amb l’aigua (com el Pont de Gualta o la “Resclosa” d’Ullà) o els “Masos” (masies) fortificades per la prevenció de la pirateria que assolava la Mediterrània. o bé una vinculació amb les construccions de pedra seca, que les veiem pel Montgrí (forns de cal, barraques, murs, etc.). Tot això està molt proper a L’Estartit, i que es poden visitar a peu o bé en bicicleta A la foto teniu la “Torre dels Muscats”
Història Contemporània
Ja a èpoques més modernes es va construir la fortificació de de les Illes Medes (segle XVIII-XIX), el Far de les Illes Medes o bé les cases dites dels “Americanus” que són cases construïdes per persones que havien fet fortuna a América
Utilitzem cookies pròpies i de tercers (Google Analytics) per analitzar els nostres serveis a partir dels teus hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Clica AQUÍ per a més informació. Pots acceptar totes les cookies prement el botó “Acceptar” o rebutjar-ne l’ús prement el botó “Rebutjar”.