Cóm aprovar els exàmens de física SSI

[ultimate_heading main_heading=”Identificar a on és el problema” alignment=”left”][/ultimate_heading]

M’encanta la psicologia de l’aprenentatge, i mai hi ha un sentiment més satisfactori que resoldre ràpidament els problemes de les persones que han lluitat amb la Física durant molt de temps.

Per suposat, no és tan sols la física, sinó que també són la majoria de les seccions de teoria de busseig, especialment pels Divemasters i els Instructors SSI.

Durant els darrers dies, hem fet un taller de “Ciència del Busseig” SSI. Ha estat fantàstic! Hem tingut uns resultats notables!

Però, per què la gent té problemes amb la teoria en primer lloc? Com sempre, la resposta sovint està vinculada a la psicologia.

[ultimate_heading main_heading=”Una font comú del problema” alignment=”left”][/ultimate_heading]

Sovint, la confusió esta present en las ments de les persones des de el moment en que s’inscriuen en un curs de Divemaster SSI o Instructor SSI.

Veiem més de prop el viatge que fa un bussejador per convertir-se en  Divemaster SSI o  Instructor SSI.

Al principi, és habitual que un bussejador faci un curs SSI Open Water. El seu instructor li diu que el curs és “fàcil”, que els Repassos de Coneixements són “fàcils” i que també ho són les “Proves Ràpides”. Per descomptat el bussejador no troba cap problema per fer totes les tasques.

¡Es fácil!

Més tard,  i després de bussejar per un temps i de completar els cursos d’especialitat i convertir-se en  Advanced, el bussejador s’inscriu en un curs SSI Divemaster. Aquesta vegada, però, hi ha una gran diferència … en aquest moment  se li diu al bussejador que la teoria serà difícil! Tots els que es reuneixen li diuen al bussejador que tindrà problemes per respondre a les preguntes de teoria.
I per suposat … El bussejador lluitarà contra la teoria.

No sé per què els Instructors insisteixen en dir als Divemasters i Instructores que la teoria és “difícil” quan la majoria de las vegades és exactament igual que en un Curs d’Open Water!

Dona un cop d’ull al Manual d’Open Water a la pàgina 17 per trobar els principis de les relaciones entre pressió-volum-densitat.

Aproximadament el 40 per cent de tots els exàmens de Física es componen de preguntes sobre els efectes d’aquesta pressió. Cóm pot aquest tema convertir-se en “molt més difícil” pel camí?

[ultimate_heading main_heading=”Cóm resoldre el problema” alignment=”left”][/ultimate_heading]

Per suposat, hi ha moltes raons per les quals les persones lluiten amb la teoria. Llavors, la primera cosa que faig en els nostres tallers és trobar l’arrel del problema, no puc començar a ajudar a algú abans de tenir una bona idea de per què senten que no poden aprendre. És exactament com anar al metge, abans de tractar-te s’ha de saber el que tens.

Però sigui quina sigui la raó, una cosa és certa! No cap sentit explicar  Física a de la mateixa manera que les persones han aprés anteriorment!

Ells SABEN que no entenen el tema! Per tant, és crucial explicar de manera radicalment diferent a la manera que ho havien vist abans.

Durant la major part del temps, trobo que no “Ensenyo” rés nou. De fet, dedico la major part del temps a desfer-me de la “Deixalla” que ha sigut plantada per moltes persones de bon cor que han ofert ajuda en el passat. Tota la informació dins el seu cap és “Veritable” i sol ser rellevant, però es molt confusa, sovint es troba en el context equivocat i, també sovint, no ajuda en absolut. Però trobo que per a mi és fàcil corregir tot això.

Hazlo divertido

Si tens problemes amb la teoria del busseig, no has de perdre més temps llegint pàgina rere llibre de teoria. Demana’ns  informació sobre cóm els nostres tallers de “Ciència del Busseig” poden ajudar-te. O també et pot interessar saber més sobre el nostre programa d’aprenentatge a distància.

Contacta per més informació.

[ultimate_heading]

T’has trobat en aquesta situació? Comenta-ho aquí

[/ultimate_heading]