El Parc Natural de les Illes Medes, el Montgrí i el Baix Ter ocupa una extensió de 8.192 ha, de les quals 2.037 són marines, abraçant l’Arxipèlag de les Illes Medes, i, des de Maig del 2010, la zona costanera des de L’Estartit fins L’Escala.

Les activitats marines estan regulades, especialment a la Reserva Marina, que compta amb un PRUG (reglamentació) específic.

Les Medes, Reserva Marina des de fa 20 anys, són una prolongació de les muntanyes del Montgrí, formant part d’elles.

Varen ser navegades en temps remots per grecs, dels que s’han trobat restes de derelictes, i romans. En l’època medieval, varen tenir gran importància militar, al ser un punt estratègic pel comerç marítim de Barcelona. Actualment estan deshabitades, i el seu accés està restringit a visites molt concretes.

Estan formades per set illots : Meda Gran, amb el seu far, que en el segle XV es feia servir per foragitar els pirates, Meda Petita, Medallot, Tascó Gros, Tascó Petit, Ferranelles i Carai Bernat.

Són, actualment, una de las reserves de flora i fauna marina més importants de la Mediterrània occidental. Els anys de protecció, i la obstinació per preservar-les verges, han fet possible una recuperació tant del fons marí com del terrestre. La seva bellesa consta en els quaderns de bitàcola de submarinistes de tot el mon.

Praderes de posidònia, boscos de gorgònies, algues, pops, coralls, túnels que les travessen completament, els seus famosos neros, i més de 600 espècies animals, repartits en diversos punts de busseig, fan d’elles un lloc privilegiat pels amants del fons marí.

La zona protegida de la Costa del Montgrí, plena de penya-segats i racons, amb alguna petita platja, ens ofereix immersions per tots els nivells i gustos: illots, túnels, coves, 2 vaixells enfonsats, parets que cauen en vertical fins el fons.

La vida marina es recupera ràpidament, oferint-nos noves sorpreses a cada immersió. Els principiants poden gaudir aprenent en cales poc profundes.

Pels més experts, tenim immersions que no els defraudaran, tant por la bellesa com per la varietat d’aquestes.

Reggio Xaloc

Les taxes pagades pels usuaris (bussejadors, snorkelers, etc) serveixen pel manteniment de les boies de senyalització i fondeig, així com per activitats de divulgació