Log in

 

El Parc Natural de les Illes Medes i el Montgrí ocupa una extensió de 8.192 ha, de les quals 2.037 són marines, i van des de l'arxipèlag de les Illes Medes, i, des de Maig del 2010, la zona costanera des de L’Estartit fins a l'Escala.

Les Medes, Reserva Natural des de fa 20 anys, són una prolongació de les montanyes del Montgrí, formant part d'elles.

Vàren ser navegades en temps antics per els grecs, dels que s'han torbat restes de naufragis, i romans. En l'època medieval, varen tenir  gran importància militar, al ser un punt estratègic per el comerç marítim de Barcelona. Actualment no estan habitades, i el seu accés està restringit a visites molt concretes.

Estàn formades per set illots : Meda Gran, amb el seu far, que en el segle XV va servir per foragitar els pirates, Meda Petita, Medallot, Tascó Gros, Tascó Petit, Ferranelles i Carai Bernat.

A tan sols una milla de la platja de l'Estartit, podem arribar en tan sols cinc minuts de navegació. I ja abans d'entrar a l'aigua podem captar la màgia que les envolta.

Són, actualment, una de les reserves de flora i fauna marina més importants del Mediterrani occidental. Els anys de protecció, i la voluntat en preservar-les verges, ha fet possible una recuperació del fons Marí i terrestre. La seva bellesa consta en els quaderns d'immersió de submarinistes de tot el mon.

Praderes de posidònia, boscs de gorgònies, algues, pops, coralls, túnels que les creuen completament, els seus famosos neros, i més de 600 espècies animals, repartits en 12 punts de busseig, fan d'elles un lloc privilegiat per els amants del fons marí. És imprescindible tenir la certificació de busseig per submergir-se en les seves aigües.

La zona protegida de la costa del Montgrí, plena de penya-segats i petits amagatalls, inclús amb alguna petita platja, ens ofereix immersions per tots els nivells i preferències: illots, coves, túnels, vaixells enfonsats i parets que cauen en vertical fins el fons. La vida marina es recupera ràpidament, oferint-nos sorpreses noves en cada immersió. Els bussejadors novells poden gaudir aprenent en cales poc fondes. Per els més experts, tenim immersions que no els sorprendran, tant per la bellesa com per la seva varietat. Per els fotògrafs, és unlloc idoni. I com exemple, cada any, durant el mes de Juny, es convoca un festival mundial de fotografia subaquàtica.

Totes les immersions les fem des de vaixell, ja que és l'únic accés possible.

 

Atenció! Aquest lloc utilitza cookies i tecnologies similars.

Si no canvia la configuració del seu navegador, vostè accepta el seu ús.

Accepto