Planificar el primer viatge de busseig

[ultimate_heading main_heading=”Pots pagar tots els diners del món i encara així haver fet el pitjor viatge del món”][/ultimate_heading]

Quan reps la teva primera targeta de certificació, et proposes submergir-te en tots els llocs del món… taurons?, mantes?, tortugues?… ho vols veure tot… i ràpidament.
Però organitzar el teu primer viatge de busseig pot ser aclaparador i, a vegades, molt car degut al desconeixement dels viatges de busseig i a la manca de planificació.

Et podem ajudar?

Evidentment.
En el nostre equip hi ha experts en viatges de busseig, com en Ramon, que té una gran experiència en moltíssims viatges de busseig ja sigui en “creuers vida a bord” o en Resort.
Precisament aquest Blog és fruit de la seva experiència i comparteix uns bons consells per a que el teu primer viatge de busseig sigui un èxit.

Ho sento: hem de parlar de diners

El primer de tot abans d’escollir un viatge és saber de quins diners disposo. Al voltant del món hi ha coses o animals espectaculars per observar… però cada un al seu preu.

La durada del teu viatge, si ho faràs en un creuer vida a bord, o bé en un ressort i la categoria d’aquest, afectarà al teu pressupost

Escull bé la teva propera aventura

No et creguis que per ser un entorn tropical ja tindràs unes immersions fantàstiques…  i també podria ser possible que vagis al millor lloc de busseig del món però que el tipus d’immersions no siguin per una persona que només té 5 immersions. No, això no funciona així en els viatges de busseig

Has de tenir una idea exacta del teu nivell i capacitats de busseig i, a partir d’aquí obrar en conseqüència. T’agraden les condiciones de calma total com si estiguessis en una banyera? T’estimes més entorns freds? Vols bussejar amb taurons o dofins? o Millor veure criatures minúscules com els nudibranquis o cavallets pigmeu?

Estudia o informa’t a Xaloc Dive Travel sobre dues o tres destinacions comuns de busseig i mira el que t’ofereixen les diferents destinacions en comptes de comprar un bitllet d’avió impulsivament i després descobrir que el busseig en aquesta destinació no val rés.

Estància en Resort o un Creuer Vida a Bord?

Aquesta sempre és la pregunta del milió.
Depenent de quina destinació vulguis només tindràs accessibilitat en en creuers de vida a bord, alguns poden ser viatges que per les seves condicions especials d’entorn fa molt difícil l’accés i no hi ha resorts que puguin fer sortides d’un dia de busseig, com per exemple les Illes Brothers (Egipt), l’Illa de Coco (Costa Rica) o l’escull de Tubbathaha (Filipines), però en d’altres destinacions conviuen els resorts i els creuers, com a Sharm El Sheikh (Egipte), les Illes Maldives, Filipines o Palau (Micronèsia)
Les dues opcions tenen les seves avantatges i inconvenients. Veiem algunes de elles:

Llar dolça llar

Els creuers són una gran opció per aquells que vulguin fer moltes immersions en relativament pocs dies. Durant la majoria de creuers podràs fer de 3 a 5 immersions cada dia i inclouen els menjars i algunes begudes en el preu. Hi ha, com en tot a la vida, diferents categories de creuers, des de força senzills fins els luxosos. Evidentment, si t’estimes més menjar en diferents restaurants o bé t’agrada gaudir de la “vida nocturna”… un creuer no es per a tu.

Per altre banda els resorts es poden acomodar a més tipus de butxaques, des de unes senzilles cabanes a un bungalow d’una cadena internacional de renom. Si la teva parella no busseja,  el més lògic més lògica serà allotjar-se en un resort i anar a bussejar cada matí (normalment es fan dues immersions) i tornar a dinar amb la teva parella, passant tota la tarda junts. També hi ha molts bussejadors que opten per un resort més senzill però que gasten la major part del seu pressupost bussejant. Hi ha resorts que tenen algun tipus d’acord per què els Centres de Busseig recullin en ells els seus clients o bé pots apropar-te, ja sigui a peu o en taxi al teu Centre de Busseig preferit.

Per últim: escull bé la temporada de viatge

A forces destinacions de busseig els canvis en les temporades poden ser dramàtics: podem  tenir temporades de monsons o d’huracans, fort onatge, fortes pluges, aigües més fredes, animals que estan en una època però que no estan en altra… en fi és molt important no tan     sols mirar el preu d’una destinació sinó saber per què en una temporada es més cara aquesta destinació o pel contrari per què es tan barata. Contactar amb experts o bé amb operadors locals et faran conèixer les millors temporades d’aquesta destinació concreta.

[ultimate_heading main_heading=”Consulta amb experts” margin_design_tab_text=””]Si estàs buscant un viatge a la teva mida, consulta amb els nostres especialistes  en viatges de busseig. Nosaltres, a través de la nostra agència de viatges (“Xaloc Dive Travel”) tenim accés i relacions especials amb creuers de vida a bord i amb resorts i Centres de busseig… pensa que hems pogut bussejar en una gran part de les destinacions mundials.

També pots participar en un dels viatges de busseig a diferents zones del món que organitzem cada any a Xaloc i que, a més, aniràs acompanyat per un dels nostres experts instructors.

No ho dubtis… contacta amb nosaltres i aprofita al màxim les teves vacances de busseig[/ultimate_heading]